Studie ukázaly, že silymarin má antioxidační vlastnosti a výraznými hepatoprotektivními účinky – zabraňuje poškození jater vyvolané toxiny a drogami. Komplex flavonoidů zabraňuje pronikání toxických látek a odbourává je dříve, než začnou vyvíjet svůj škodlivý vliv na jaterní buňky. Kromě toho, silymarin stimuluje syntézu proteinů a fosfolipidů v infikovaných buňkách jater, urychluje procesy obnovy.
Mouka ze semen ostropestřce mariánského je bohatá na:
- vlákninu, která přispívá k normalizaci trávicího traktu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje hubnutí, odstraňuje soli a těžké kovy z těla, stabilizuje hladinu cukru v krvi, brání tvorbě žlučových kamenů;
- polynenasycené mastné kyseliny, fytosteroly, aminokyseliny a stopové prvky.
Způsob použití: 1 čajová lžička 2 x denně dobře rozžvýkat a zapít teplou vodu. Zesíleného účinku dosáhnete pokud užijete drť 1 hodinu před jídlem. Trvání kúry 1-2 měsíce. Také se používá k pečení v poměru k pšeničné, žitné, ovesné nebo kukuřičné mouce. Můžeme přidat do různých jídel: salátů, polévek, koláčů, palačinek a ranních obilninových kaší.
Může obsahovat stopy sezamu a hořčice, arašídů nebo jiných ořechů.
Kontraindikace: Individuální nesnášenlivost, těhotenství, kojení.
Složení: Ostropestřec mariánský semena umletá.
Nutriční hodnota 100 g výrobku: tuky: 4g, sacharidy: 57g, bílkoviny: 20g
Energetická hodnota ve 100 produktu: 344 kcal
Obsah: 250g
Země původu: Ukrajina
103,80 Kč