Suroviny pocházejí z ekologicky čistých regionů Altaje v Rusku.
Složení: 100% olej lisovaný z lněných semínek
Lněná semena a lněný olej (vyráběný lisováním za studena) jsou vůbec nejbohatším zdrojem mastných nenasycených kyselin typu omega-3, nejzdravějšího druhu tuku, který můžeme jíst. Mastné kyseliny omega-3 jsou éterické oleje, které naše tělo potřebuje pro správnou funkci. Důležité pro organismus jsou i mastné nenasycené kyseliny omega-6 a neméně důležitý jako samotné kyseliny je jejich poměr v organismu. Nejlepší poměr těchto tuků ve stravě je 4: 1, nebo čtyřikrát více omega-6 než omega-3. Náš běžný jídelníček však obsahuje výrazně větší množství omega-6 a velmi málo omega-3 kyselin. I to je jeden z důvodů výskytu takového množství chronických, degenerativních chorob v dnešním moderním světě.
Len je také nejbohatším zdrojem rostlinných chemikálií s antivirovými, fungicídnimi, baktericídnimi a protinádorovými vlastnostmi, kterým se říká lignany. Lněné semínka obsahují 100-násobné množství lignanů oproti jakékoliv jiné rostlinné potravě. Jenže při lisování je z něj zhruba 98% lignanů odstraněných. Někteří výrobci vracejí lignany zpět do oleje, ale mnozí ne.
Lněná semena jsou také výborným zdrojem potravinové vlákniny. Vláknina je důležitá pro správnou činnost střev. Studie zjistily, že strava bohatá na vlákninu pomáhá snižovat riziko karcinomu tlustého střeva i četných jiných onemocnění.
Mastné nenasycené kyseliny omega-3 mají také protizánětlivé účinky. Redukují rozsah působení a pomáhají zlepšit podmínky při zánětlivých onemocněních pokožky, střev, či močových cest.
Infarkty a mozkové mrtvice jsou v západním světě nejčastější příčinou úmrtí. Strava, kouření a nedostatek pohybu představují známé rizikové faktory. Bylo zjištěno, že mastné nenasycené kyseliny omega-3 v lnu snižují riziko infarktů a mozkových mrtvic hned několika způsoby. Len snižuje krevní tlak, rozšiřuje krevní cesty a zlepšuje jejich elastičnost a průchodnost krevního toku. Len navíc snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů, zvyšuje množství prospěšného cholesterolu (HDL), přičemž hladina škodlivého cholesterolu (LDL) klesá. Len také pomáhá předcházet arytmii a nepravidelnému srdečnímu tepu.
účinky:
- úžasný pomocník na zácpu, hemoroidy a tlusté střevo
- kontrolují tlak v krevních cestách, kloubech, očích
- zabraňuje oslabení žil a cévních stěn
- vhodný při křečových žilách
- podporuje srdíčko
- vynikající na zácpu a tlusté střevo
- upravuje záněty a otoky.
- regulují hladké svalové a autonomní reflexy.
- udržují pružnost, pevnost a optimální propustnost buněčné membrány.
- regulují rychlost mitózy (dělení buněk).
- jsou nezbytné pro dopravu kyslíku z červených krvinek do tělesné tkáně.
- jsou velmi důležité pro udržování mobility nasycených tuků v krevním řečišti a zamezují krevním buňkám v tvorbě shluků, tvořících cerebrální arteriosklerózou povlak a krevní sraženiny.
- plní úlohu primárního zdroje energie pro svaly.
Použití: Do salátů, omáček a hotových jídel, zlepšuje jejich chuť. Vnitřně: 1 až 3 krát denně.
Obsah: 250ml
Země původu: Rusko

238,52 Kč